Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

28 Eylül 2014 Pazar

Süpriz Renkli Ekmek

Uzun zamandır aklımda olan bir tarifti, bu güne kısmetmiş :) 
Daha önce yabancı bir sitede resmini görmüştüm ama tarifi yoktu.Gıda boyasını da hiç sevmediğim için doğal yollarla nasıl yaparım diye düsündüm. Ispanaklı kek olduğuna göre ekmekte olur dedim.Yanınada başka renkli arkadaşlar bulduk mu tamamdır.Oldu galiba :))
Biraz ayrıntılı görünse de kolay oluyor yapması..Biraz hayal gücü olunca herşey oluyormuş 






Aşağı yukarı 1 kilo un
tuz
1 paket instant kuru maya
  1 cay  bardağı kadar  hazır dondurulmuş ıspanak  veya ince doğranmış haşlanmış ıspanak
1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
 5-6 dilim kırmızı pancar
1 tatlı kaşığı zerdeçal
zeytinyağı

Bu ekmeği yaparken 4 ayrı hamur yoğuruyoruz
  1. Hamurumuza  1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 cay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı zerdeçal ekleyip çok az su ilavesiyle sari hamurunuzu yoğurun.

2. Hamura  1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı maya, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 cay kaşığı tuz ve ıspanakları ekleyip yesil hamurunuzu yoğurun.Ispakların suyu çıktığı için suya gerek kalmıyor ama gerekirse çok az ilave edin.

3. Hamura  1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı maya, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve  1 yemek kaşığı salçayı çok az su ilave ederek sulandırıp hamurunuzu yapin.Su eksik gelirse az ekleyin. Domates salçası yerine domates rendeleyip te koyabilirsiniz.Ev yapımı salcalarda tuz oranı yüksek olduğu için hic tuz eklemedim.

4.Hamura  1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı maya, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ,1 cay kaşığı tuz ve  püre haline getirilmiş kırmızı pancarı ile pembe hamurunuzu yapin.Ben suyunu kullandım ama pisince rengi beyaz olmuş, onun için pancar püresinde renk daha iyi olur diye düşünüyorum.

 Geriye kalan unuda  1 tatlı kaşığı maya, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 cay kaşığı tuz ve su ilave ederek   normal hamurunuzu yapin. 

Bütün hamurların kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı. hepsini ayrı kaplarda mayalanmaya bırakın yaklaşık 40 dakika... Normal yaptığınız hamurdan kalıba koymadan önce üzerinin süsü için biraz ayırın, biraz un ilavesiyle biraz daha kati bir hamur elde edin.Başaklarını bu hamurla yapin.

Mayalanan hamurlarınızı zevkinize göre  hafif yağlanmış pasta kalıbına yerleştirin. Her hamuru koyduğunuzda elinizle hamuru hafif su ile ıslatıp  diğer hamuru  öyle koyun ki birbirine kaynaşsın.En üste normal hamurdan kalıbınızın büyüklüğünde  acıp tüm renkli hamurların üzerini kapatın.

Üzerine  çırpılmış yumurta  sarisi sürün,susamını ,cörekotunu ve haşhaşı serpin. En son üzerine başaklarını yapin. ve yumurta  sürüp ekmeğinizin üzerine yerleştirin. 

Basaklara yumurta sürmeyin. tekrar mayalanmaya bırakın.ilk 15 dakika 170 derecede önceden ısıtılmış fırında  sonra 150 dereceye getirip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.




8 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK MUHTEŞEM. ALLAH nazarlardan korusun..

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkürler Nursevin hanim

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. üfffff bir başağın eksik kaldıydı o da tamamdır :))))))))
    hay maşallah la havle kuvvete illa billah

    YanıtlaSil
  5. MaşaAllah ablacım.Sanat eseri gibi subhanAllah 😍

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.