Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

14 Eylül 2014 Pazar

Zerdeçallı Pirinç Salatası


Malzemeleri yapacağınız salatanın miktarına göre ayarlayın. 500 gr. pirinçten büyük bir kase dolusu salata oluyor.
500 gr. ( 2 su bardağı)  basmati pirinç tuzlu suda makarna haslar gibi haşlayın. Suyu süzdürün. Sari rengi vermek için 1 tatlı kaşığı zerdeçal eklenir ve pirinçler sari olana kadar karıştırılır. bu esnada pirinçlerin sıcak olması önemli, yarim cay bardağı sıvı yag 1 adet limonun suyu,kapya biber, yesil biber,yesil sogan ve maydanoz ince doğranıp salataya ilave edin.Tuzunu eklemeden önce kontrol edin, genelde haşlanırken ilave ettiğimiz tuz  yeterli oluyor. haşlanmış mısırıda ilave edip karıştırın ve servis tabağınıza yerleştirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.