1 kilo un
1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı ılık su
Hamura sürmek için sıvı yag
Yanında servis yapmak için haşlanmış kemikli et ( miktarını kişi sayısına göre hazırlayın)
500 gram patatesin kabuklarını soyup su,tuz ve az sıvı yag ile haşlayın.
Sosu için :1 yemek kaşığı tereyağın içine küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edip kavurun.1 yemek kaşığı domates salçasını,tuzu ve pul biberi ekleyip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alin.Servis yapacağınız zaman 4-5 diş ezilmiş sarımsağı ilave edin.
Unu yoğurma kabına alin mayayı tuz ve suyu ilave ederek hamurunuzu yoğurun. Mayalanması için oda sıcaklığında 2 saat bekletin. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. her parçayı açabildiğiniz kadar merdane ile acin. Hamurda yırtılmalar olabilir bu hic önemli degil.Açilan hamurun her yerine gelecek şekilde sıvı yagla yağlayıp rulo yapin. rulodan 2 cm,lik parçalar kesin. kesilen tarafı yukarda olacak.tam ortasına bas parmağınızla bastırın. Buhar tencerenizin süzgecine aralıklı olarak dizin.Hamurunuz bitince, buhar tenceresinde kaynamakta olan suyun üzerine süzgeçleri yerleştirin.Eğer buhar tencereniz yoksa evdeki tencerelerinizi de kullanabilirsiniz. Tencerenizin üzerine uyan bir süzgeçte ayni islemi yapabilirsiniz.20 -25 dakika kapağını hic açmadan pişirin.Pişen hingalları servis tabağına alıp haşlanmış et ve patatesle servis yapin. Sosunu üzerine dökün veya sosa batırarak yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim