Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Kasım 2014 Pazartesi

Dağıstan Hıngali

Dağıstana gidenler bilir, belkide dünyanın hic bir yerinde bu kadar hingel ceşidi yoktur.Bu tarifte onlardan biri :)

1 kilo un
1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı ılık su
Hamura sürmek için sıvı  yag


 Yanında servis yapmak için haşlanmış kemikli et ( miktarını kişi sayısına göre hazırlayın)

500 gram  patatesin kabuklarını soyup su,tuz ve az  sıvı yag ile haşlayın.

 Sosu için :1 yemek kaşığı tereyağın içine küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edip kavurun.1 yemek kaşığı domates salçasını,tuzu ve pul biberi  ekleyip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alin.Servis yapacağınız zaman 4-5 diş ezilmiş sarımsağı ilave edin.





Unu yoğurma kabına alin mayayı tuz ve suyu ilave ederek hamurunuzu yoğurun. Mayalanması için oda sıcaklığında 2 saat bekletin. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. her parçayı açabildiğiniz kadar merdane ile acin. Hamurda yırtılmalar olabilir bu hic önemli degil.Açilan hamurun her yerine gelecek şekilde sıvı yagla yağlayıp rulo yapin. rulodan 2 cm,lik parçalar kesin. kesilen tarafı yukarda olacak.tam ortasına bas parmağınızla bastırın. Buhar tencerenizin süzgecine aralıklı olarak dizin.Hamurunuz bitince, buhar tenceresinde kaynamakta olan suyun üzerine süzgeçleri yerleştirin.Eğer buhar tencereniz yoksa evdeki tencerelerinizi de kullanabilirsiniz. Tencerenizin üzerine uyan bir süzgeçte ayni islemi yapabilirsiniz.20 -25 dakika kapağını hic açmadan pişirin.Pişen hingalları servis tabağına alıp haşlanmış et ve patatesle servis yapin. Sosunu  üzerine dökün veya sosa batırarak yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.












0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.