Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

12 Kasım 2014 Çarşamba

CAHARKALE BALLISI - Garzni Hovl(Orjinal ismi)


Tarifin orjinali
http://www.shalts.com/hcghvl.html

Hamurun Malzemeleri:

500 gr. un
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
200-400 gr.ceviz içi(isteğe bağlı)
Hamurun Hazırlanışı:
Unla  kabartma tozunu iyice karıstır
ın,3 yumurtayı ekleyerek kulak memesinden daha sert bir hamur yoğurun eğer hala un varsa biraz su ekleyerek kıvamına getirin.15-20 dakika dinlendirin,dinlenen hamuru 2mm.kalınlığında açın,açtığınız yufkayı bol unla unlayarak dörde katla katlanan yufkayı tıpkı resimdeki gibi kes( erişte şeklinde) kesilen hamurları bir mutfak bezinin üzerine alın,hepsini kestikten sonra bir elek yardımı ile fazla unlarından arındırın.Sonra kızdırılmış yağda pembeleşene kadar kızartın kızaranları bir tepsiye alın, bu işlem bitince iri kıyılmış cevizleri ekleyin ve hamurla cevizleri salata karıştırır gibi karıştırın.
Balın Malzemeleri:
500 gr.Şeker
6 çorba kaşığı bal
550 ml. su
Balın Hazırlanışı:
Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve oldukça kıvamlı bir şurup hazırlayın, kıvamını anlamak için soğuk suyun içine hazırladığınız şuruptan damlatın eğer dağılmayıp toplu şekilde duruyorsa kıvam olmuş demektir.Sonra daha şurup sıcakken balı ekleyip karıştırın, hazırladığınız cevizli karışımın üzerine her yerine gelecek şekilde dökün ve karıştırın biraz ılık olunca elinizle iyice bastırarak tepsiye yayın.Her yeri aynı kalınlıkta olsun.Sonra soğuk bir yerde 30-40 dakika soğumaya bırakın soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.Keserken hiç alışılmış tatlılardan olmadığını farkedeceksiniz,çünkü sert bir tatlı... Kıtır kıtır tatlıları sevenler için.....
AFİYET OLSUN.....


2 yorum:

  1. merhaba bu cok eski bir tatar tatlisi cak cak dir. keserken cak cak diye ses ciktigi icin bu ismi vermisler. dugun tatlisidir. baklavadan eskidir, tataristan , baskurdistan rusya ozbekler turkmenistan tum o cografyada yapılır. ve dogru yapıldıgında goflet gibi inanilmaz lezzetlidir. kızartılır ama yumurtadan oturu yag cekmez, mutlaka denenmelidir. paylastiginiz icin tsk ederim. Malesef turkiyede bilinmiyor , yayginlasmasi umidiyle.

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkürler verdiginiz bilgiler icin, bende cok seviyorum tadini

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.