Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

18 Şubat 2015 Çarşamba

Uğur Ekmeği


  • 500 gram un 
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 yumurta sarısını üzerine sürmek için kullanın
  • 1 Küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su ve süt karışımı (ılık olacak)





Yukardaki ölçüler  bir ekmek için, ben genelde 3 kilo yapıyorum , sekilleri degisik ekmekler yapiyorum, sizde ölçüleri çogaltıp yapabilirsiniz.
Bir kaseye mayayı koyun. Üzerine şeker ve biraz ılık süt ekleyin. Ve kabarmasını bekleyin. 1 yumurtanın beyazını sirkeyi  ve sıvı yağı ilave edin. Ardından unu ekleyin. Süt-su karışımı  ilave edin.Yumuşak bir hamur elde  edin.  
Hamuru yaptıktan sonra, bir saat kadar, mayalanması için bırakın. Ardından un serptiğiniz tezgahta hamurun büyük bir kısmıyla büyükçe beze yapın. Resimdeki gibi yerleştirdikten sonra,  ortasına keskin bir bıçakla kesik atin. 

Uğur böceğinin kafasını yapmak için ise, daha ufak bir beze kullanın. Resimdeki gibi yerleştirin. Gözleri için de findik büyüklüğünde iki hamur parçası yapin. Yumurta sarisini üzerine sürdükten sonra benekler için ise çörek otu veya haşhaş kullanabilirsiniz.  15 dakika  daha mayalanması için bırakın.Önceden ısıttığınız 190 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. (  Her fırın ayni oranda ısınmayabilir.Biraz daha fazla pişirmeniz gerekebilir.)


2 yorum:

  1. ellerine sağlık uğur böceği poğaça olarak bend eyapmıştım oğlum ayıla bayıla yedi. geçen gün terkrar paylaşayım dedim. fakat çekindim bazı hayvan figürleri malesef ters tepki alıyor. Bird ebenim böcek naya kara böcek ti:) :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ekmekleriniz çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.