Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

20 Nisan 2015 Pazartesi

Kumru Ekmeği

Nohut mayasını yapınca birde kumru yaptım hiçte fena olmadı, özellikle çocuklar bayıldı. Kendi kumru sandeviçlerini hazırlamaktanda çok hoşlandılar.



2 su bardağı un
2 adet defne yaprağı
1/2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı hazırlanan nohut mayası  tarifine  burdan ulaşabilirsiniz
1 adet yumurta sarısı
Susam
2 su bardağı unun içine defne yapraklarini kirin, sekeri,yapmış olduğunuz nohut mayasını ilave edip yoğurmaya başlayın. zeytinyağını ekleyin iyice yoğurup 30 dakika mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamurdan defne yapraklarını çıkarın Kumru ekmeğşeklini verip kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizin. Tepside mayalanma islemi bitince yumurta sarısına 1-2 damla pekmez damlatıp üzerine sürün. Susamını serpin ve keskin bıçakla çizik atıp 220 derecede pisirin.


Yaptığımız nohut mayasını süzüyoruz.





1 yorum:

  1. Ellerine saglik canim mis gibi olmus kokosu bizim eve kadar geldi👌👌👌👍👍👍👏👏

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.