Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

4 Nisan 2015 Cumartesi

Leopar Kurabiye

Sevgili bloger arkadaşım Nursevin Hanımın zebra kurabiyesinden esinlenerek yaptığım leopar kurabiyeleri hic te fena olmadı. Küçük kızımın isteği ile ortaya bu güzellikler çıktı :) umarım beğenirsiniz.


100 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 normal çay bardağı dolusu pudra şekeri
1 çorba kaşığı dolu yoğurt(oda sıcaklığında)
1/2  çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı dolu kakao
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2,5-3 su bardağı kadar un yavaş yavaş ilave  edin.

Kakao ve un hariç malzemeleri karıştırın.

Yavaş yavaş un ilave ederken yoğurun. 
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak. Hamurdan  mandalina büyüklüğünde  iki parca ayırın.  Geri kalan hamura  zerdeçal ilave edip iyice yoğurun. Diger iki parçanın birisine 1  çorba kaşığı kakaonun birazını ilave edin açık renk hamur olacak , geriye kalan kakaonun hepsini diger hamura ilave edin. 3 ayrı hamurumuz olacak sarı, koyu ve açık kahverengi
Sarı hamuru  üzerine streç sererek merdane ile çok inceltmeden açın. Üzerine kendi zevkinize göre leopar desenleri olacak şekilde hamurdan parcalar kopararak yerleştirin. Tekrar streçle çok bastırmadan açın.Istediginiz kurabiye kalıbıyla kesip, bıçak yardımı ile alıp tepsiye dizin. 175 derecede 15 dakika pisirin.










1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.