Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

2 Nisan 2015 Perşembe

RAVENT PASTASI



Ravent Türkiye de pek tanınmayan bir bitki, Almanya da ise oldukça popüler, hele de simdi tam zamanı. Daha çok bilgi için Ravente burdan bakabilirsiniz



Çok eksi bir tadi olduğu için çok sevdiğimi söyleyemem ama bu sefer pastayı kendime göre yaptım sekerini biraz fazla koydum eksiliğini çok hissetmiyorum. Eğer eksi seviyorsanız seker miktarını azaltabilirsiniz.

3 yumurta sarısı
2 türk kahve fincanı seker
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket kabartma tozu
6 fincan un
yarim fincan süt
Bu malzemeyle hamurunuzu yapin buzdolabına koyun.
500 gr. Ravent
Bu arada raventleri soyup temizleyin ve küp seklinde doğrayın.Üzerine 1 fincan toz seker ilave edin.

Puding  için
2  yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz seker
1 yemek kaşığı nişasta
3 bardak süt
2 paket vanilya
2-3 çorba kaşığı file badem
Bu malzemelerle puding yapin, eğer isterseniz hazır puding kullanabilirsiniz. Sürekli karıştırmanız lazim altı tutmasın.
Kremanız koyulaşınca  sekerde beklettiğiniz raventlerin suyunu süzüp  iyice kurulayın, pudinge ekleyin, karıştırın. bir tasım kaynatıp ocaktan alin.

Buzdolabında beklettiğiniz hamuru kelepçeli kalıba veya tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin.kalıbınızın kenarlarına  hamuru düzgünce yerleştirin.Fotoğraftaki gibi




Sonra raventli pudingi hamurun üzerine dökün. 20 dakika 180 derecede pisirin.



3 Yumurta beyazını kar haline gelene kadar  çırpın. 3 yemek kaşığı pudra sekerini ilave edip dikkatlice karıştırın. Çırptığınız yumurta beyazını pastanızın üzerine koyup, tüm pastanın üzerine yayın. 25 dakika 160 derecede tekrar fırına koyun. Fırıısısına dikkat edin yanmasın. hafif pembeleşmesi lazim. Fırından çıkardıktan sonra  hafif ilik olunca buzdolabında  bekletip öyle servis yapin.Benim gibi acele etmeyip ertesi günü bekleseniz daha da süper olur.
 :)




2 yorum:

  1. Ne kadar değişik . İlk kez duydum Revent nasıl bir lezzet olaki. tatlı arası mımmm diyesim geldi..Ellerine sağlık ve afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. Evet cok degisik bir tadi var, eksiyi sevenler icin süper

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.