Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

21 Nisan 2015 Salı

Nohut Mayalı Ekmek



1 kilo un
1 bardak nohut mayası NOHUT MAYASI TARIFI BURDA
1tatli kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak ılık su
 Unun ortasını havuz gibi acın ve tüm malzemeyi ilave edip yoğurun.  Pürüzsüz çok güzel bir hamur oluyor.Yoğurma kabınızın kapağını kapatıp mayalanmaya bırakın. mayalanan hamurunuzu kalıbı yağlayıp  elinizle bastırarak yerleştirin. tekrar mayalanmaya bırakın. Mayalanma  sürecini iyi gözlemleyin, ortamın sıcak olması bu islemi çabuklaştırır. Eğer zamanı  geçirirseniz ekmeğiniz  mayalandıktan sonra tekrar sönebilir. Kabarma olur olmaz, ekmegin üzerine keskin bir bıçakla çizikler atin. 200 derece ısınmış fırında ilk 10  dakika bırakın sonra fırının ısısını 175 dereceye getirin.Yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Nohut mayasını ilk yaptığımda KUMRU ekmeği için kullandım. Süzdüğüm nohutları kullandım yine aynı sonuç oluyor.Mayalanması biraz uzun sürüyor.
 Bu hamuru kumru için kullandığım nohut mayasının nohutları ile yaptım. Ekstra maya yok içinde, mayalandiktan sonraki görünüm




1 yorum:

  1. ben çok seviyorum bu ekmeği ama yapamadım be gülüm :((
    size şifa olmuştur inşallah

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.