Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

27 Nisan 2015 Pazartesi

Papatya Yağı Nasıl Yapılır ?

Bitkiyi taze olarak güneşin en tepede olduğu öğle vakti toplayın. Bu zamanda toplanmasının nedeni bitkinin bu saatlerde daha fazla uçucu şifalı yağlara sahip olmasındandır. 
Baharın gelmesiyle çiçeklerde kendini göstermeye başladı, bu faydalı çiçekleri zamanında toplayıp ya kurutabilirsiniz yada benim yaptığım gibi yağını yaparak kullanabilirsiniz.







Papatyaların sadece çiçek kısmını toplayıp orta büyüklükteki bir siseye ağzına kadar doldurun, üzerini gececek kadar saf zeytinyağını ilave edip kapağını kapatın.iki hafta boyunca güneş olan bir yerde bekletin ve her gün çalkalayın. iki hafa sonra yağı tülbentle süzüp koyu renk cam bir siseye koyup buzdolabında muhafaza edin. Bu yag hazır aldığınız yaglar gibi kokmuyor zeytinyağının kokusu daha ağır ama onlardan daha etkili ve daha doğal olduğunu söyleyebilirim. 


Papatya yağı: Hassas ciltler için uygundur. Yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır. Akne tedavisinde kullanılır. Kaşıntıya iyi gelir.  Romatizma ağrılarında masaj yapmak için kullanabilirsiniz. Faydaları ve zararları hakkında internetten daha çok bilgi edinebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Bende sümbül güzel kokuyor diye sümbül yağı yaptım , sonucu merak ediyorum. Daha önce de at kestanesi yağı yapmıştım . Bekleme süresini 40 gün yapıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bende nerdeyse bütün yaglari yaparim,süreleri hep degisik oluyor, genelde 1 ay veya 40 gün sizin yaptiginiz gibi en uygunu,zeytinyagi kullandiysaniz sümbül kokusu cok baskin olmaz daha önce yapmistim zeytinyaginin kokusu daha baskin gibi geldi bana,en iyi sonucu kantaron yaginda aldim .Sizinde ellerinize saglik,sonucu paylasirsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  3. çoook teşekkür ederim bu tarif için... deneyeceğim hemen.... mayıs papatyasi çok şifalıymış diye duymuştum Siedacığım.... ben de nar çekirdeği yağı yaptım

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.