Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

3 Mayıs 2015 Pazar

Boncuk Mantı Çorbası-Sübüra (Sıcak Çorba)

Kare ya da yuvarlak şekilde hazırlanmış hamurlar, yoğurtla çorba haline getirilir. İçindeki hamurun adı boncuk mantıdır, yoğurtla hazırlandığında sübüra olur.Sivas ta böyle söylenir diye biliyorum. Soğuk servis edildiği için yaz günlerinde mis gibi ferahlık verir. Ama burda havalar hep soğuk gittiği için sıcak olarak yaptım.Soğuk olanı her zaman tercihimdir.Eğer evde hazır olarak kesilmiş mantiniz yoksa yıldız şehriye ile yapın.Öyle de çok güzel oluyor.
1 su bardağı un
1 yumurta
tuz ve su ile manti hamuru yumuşaklığında hamur yapin. 10 dakika dinlendirip büyükçe bir yufka yapin.Hafif kuruması için bezin üzerine serin.Kurumaya başlayınca  unlayıp dörde bölüp  üst üste koyun. Tekrar 6 cm kadar şeritler kesin ve şeritleride üst üste koyun, erişte gibi kesin sonra da küp şeklinde kesin.

 Orta boydaki bir tencerede yarısından 1 parmak fazla suyu tuz ilave ederek kaynatın. kesilen boncuk mantıları yumuşayıncaya kadar haşlayıp kenara alin.  Suyunu süzmeyin,3 bardak yoğurdu çırpın ve mantinin suyundan alıp yoğurdu biraz ılıtın. Sonra çok yavaş olarak mantinin üzerine dökün bir yandan da karıştırın yoğurt kesilmesin.Tıpkı yayla çorbasında olduğu gibi karıştırarak bir tasım kaynatıp ocaktan alin. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip nane  ve kırmızı biberi ilave edin ve çok az kavurun rengi bozulmasın.Servis yaparken  arzuya göre ezilmiş sarımsak ve  hazırladığınız naneli tereyağını üzerine gezdirin. Afiyet olsun.


3 yorum:

  1. Ellerine saglik nefis bir corba ol us kuzucuklarima yapmaliyim bunu

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık abla,% 100 ev yapımı,% 100 doğal 😉Nurcan abla dokunuşuyla 😘

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık kardeşim senin neyin muhteşem deyilki ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.