Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

7 Mayıs 2015 Perşembe

Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek


1 kilo  tam buğday unu 
2 tatlı kaşığı tuz 
1 büyük çay bardağı eksi maya ( 200 gr. ) 
200 gr. ceviz içi  
 ılık su 

Hamurun kıvamı ne çok cıvık nede çok katı olacak. hamuru katlayarak yoğurun, yoğurdukça elinize yapışmayacak, elinize yapışmayınca kıvamı tam olmuş demektir.

 İki misli olunca cevizleri ekleyip  tekrar yoğurun,bu yoğurmayı katlayarak yapın, son seklini verip, unlanmış mayalanma sepetine  alın. 


Son kabarma olunca tahmini süreden yarım saat kadar fırını açmış olmalısınız ve içerisinde ekmeklerinizi pişireceğiniz kaplarınızı da fırına koymuş olmalısınız.


Isınan kapların içine ekmeğinizi  hırpalamadan bir hamlede koyun ve üzerine keskin bıçakla kesikler atın. Fırının en alt rafına ısıya dayanıklı bir kap içinde kaynar su koyarak pişirme Süresinin ilk 10 dakikasında nem üretilmesini sağlıyorum.



 Kapaklı borcamlar bu tür ekmekler için uygun . Başlangıç ısısını 220 derece olarak başlatın. Bu ısıda kapaklı olarak 30 dakika; ardından kapağını alarak 200 derecede 20 dakika ve 180 derecede 10 dakika pisirin.   Veya 12 saat buzdolabında bekletip ertesi gün yine ayni teknikle pisirin.


Çavdar Ekmeği Nedir?




3 yorum:

  1. Nefis gözüküyor , üstelik saglikli da,ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  2. Ekşi mayayı çok merak ediyorum. Hiç denemedim. Denemek isterim en kısa zamanda...
    Ekmekler harika görünüyor. Afiyetle sağlıkla tüketilsin İnşallah...
    Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  3. bitiyorum bu görüntüye maşallah barekallah

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.