Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

3 Mayıs 2015 Pazar

Ekşi Mayalı Ciabatta

Sevgili arkadaşım Rojinin bana gönderdiği ekmek kalıbını denedim bugün,alt tarafında delikler olduğu için ekmegin eşit şekilde çıtır olması çok hoşuma gitti çok Teşekkürler Rojincim


400 gr.un 
4-5 kaşık zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı seker 
su
yarım cay bardağı eksi maya
Evde ekşi maya nasıl yapılır?


 Bu malzemelerle hamurunuzu yoğurup 12-14 saat boyunca serin bir yerde mayalanmaya bırakın. Ben genelde gece yoğurup bırakıyorum. Ertesi gün hamuru tekrar yoğurup bu sefer  oda sıcaklığında 2 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru  bir çok kez katlayarak yoğurup  içindeki havanın çıkmasını sağlayın. Son seklini verip kalıbınıza veya fırın kağıdı serilmiş tepside 30 dakika mayalandırın. Jiletle kesikler atıp  220 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun, su püskürme aparati ile  su  püskürtüp fırınınızın kapağını hemen kapatın.20 dakika 220 derecede kaldıktan sonra  fırının isisini 190 dereceye getirip  15- 20 dakika daha pisirin. Fırından çıkardıktan sonra ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın.


12 saat sonraki mayalanma 

Hamurun kıvamı oldukça cıvık bir hamur oluyor. Yoğurdukça elinize yapışmayacaktır. Bu hamuru ne kadar çok yoğurursanız o kadar gözenekli bir ekmek elde edersiniz.



2 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.