3 yumurta
4 kahve fincanı seker
1 kahve fincanı sıvı yağı
3 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı irmik
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için :
4 su bardağı seker
4 su bardağı su
birkaç damla limon suyu
Önce şerbet hazırlanır soğumaya bırakılır.
Yumurta, seker,yoğurt ve sıvı yağını çırpın. irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın, yağlanmış kalıbınıza dökün.Ben bu sefer silikon yarim daire kalıpları kullandım. Kalıplarda bir parmak bosluk kalacak şekilde hamurunu döktüm,Böyle porsiyonluk oldu, eğer yoksa normal muffin kalıplarını kullanabilirsiniz. 190 derecede kızarana kadar pişirin. Tatlının ilk sıcaklığı gecince soğuk şerbeti dökün.Afiyet olsun.
Yumurta, seker,yoğurt ve sıvı yağını çırpın. irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın, yağlanmış kalıbınıza dökün.Ben bu sefer silikon yarim daire kalıpları kullandım. Kalıplarda bir parmak bosluk kalacak şekilde hamurunu döktüm,Böyle porsiyonluk oldu, eğer yoksa normal muffin kalıplarını kullanabilirsiniz. 190 derecede kızarana kadar pişirin. Tatlının ilk sıcaklığı gecince soğuk şerbeti dökün.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim