Malzemeler:
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı buğday nişastası
3-4 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş badem veya fındık
1 su bardağı irmik
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
4-5 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:İrmik haricinde tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Tezgah üzerine alıp hamuru uzun silindir şeklinde uzatın.
Tezgah üzerine irmiği yayıp üzerinde hamuru yuvarlayın ve her tarafına irmik bulaşmasını sağlayın.
İki parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin ve 170 derecede hafif pembeleşinceye dek pişirin.
Bir tencerede şerbet malzemelerini karıştırıp 15-20 dakika kaynatın.Balını ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alin.
Fırından çıkarıp soğuttuğunuz bal badem tatlısının üzerine sıcak şerbeti döküp tatlının çekmesini bekledikten sonra soğutup servis yapın.
nefis görünüyor, elinize sağlık
YanıtlaSil