200 gr tereyağı
1 cay bardağı sıvı yağı
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı şeker
1 yumurta
1 cay kaşığı karbonat
1 cay kaşığı kabartma tozu
5 yemek kaşığı dolusu ince irmik
Aldığı kadar un
içi için :
Tel kadayıf
Ceviz içi
Şerbeti için :
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
karıştırılır. 10- 15 dakika kaynatılır. yarim limon suyu sıkılır. bir tasim kaynatılır, soğumaya bırakılır.
Yapılışı :
Tüm malzemelerle kulak memesi yumusakliginda hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parcalar alınır, biraz tel kadayıf ve ceviz içinden koyulup kapatılır.Yağlanmış tepsiye dizilir. 170 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.Tatlınızın ilk sıcaklığı gecince şerbeti dökülür. Servis yaparken hazır krem şanti veya kaymakla servis yapılır. Afiyet olsun.
ellerinize sağlık
YanıtlaSilİsmini ilk kez duydum tatlının. Becerebileceğimi sanmıyorum ama değişik bir tarif deneyeceğim :)
YanıtlaSilTel kadayıfı çok severim.. Bu tatlıyı daha önce tatmadım ama tadını tahmin edebiliyorum..:) Nefis olduğu kesin. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel olmuş Canım ellerine sağlık.İsmi kadar güzel afiyetle
YanıtlaSil