Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

27 Haziran 2015 Cumartesi

Telli Baba Tatlısı


200 gr tereyağı
1 cay bardağı sıvı yağı
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı şeker
1 yumurta
1 cay kaşığı karbonat
1 cay kaşığı kabartma tozu
5 yemek kaşığı dolusu ince irmik
Aldığı kadar un
içi için :
Tel kadayıf
Ceviz içi
Şerbeti için :
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
karıştırılır. 10- 15 dakika kaynatılır. yarim limon suyu sıkılır. bir tasim kaynatılır, soğumaya bırakılır.
Yapılışı :
Tüm malzemelerle kulak memesi yumusakliginda hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parcalar alınır, biraz tel kadayıf  ve ceviz içinden koyulup kapatılır.Yağlanmış tepsiye dizilir. 170 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.Tatlınızın ilk sıcaklığı gecince şerbeti dökülür. Servis yaparken hazır krem şanti veya kaymakla servis yapılır. Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. İsmini ilk kez duydum tatlının. Becerebileceğimi sanmıyorum ama değişik bir tarif deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Tel kadayıfı çok severim.. Bu tatlıyı daha önce tatmadım ama tadını tahmin edebiliyorum..:) Nefis olduğu kesin. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş Canım ellerine sağlık.İsmi kadar güzel afiyetle

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.