Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

23 Haziran 2015 Salı

Yoğurtlu Madımak Çorbası




500gr. Taze madımak
1 kase yoğurt(400gr.)
1su bardağı önceden haşlanmış nohut
1orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
6-7bardak kaynamış su veya et suyu
2 yemek kaşığı un

1kaşık tereyağında ince doğranmış madımakları kavurun. Suyunu ve nohudu ilave edip 10 dakika kaynatın. 2 kaşık un ve yoğurdu çırpın. Kaynayan çorbanızdan bir kepçe alıp yoğurtla karıştırıp ılıtın. Sonra kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edin. 


Bu esnada karıştırmaya devam edin ki yoğurt kesilmesin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine tereyağında pembeleşene kadar kavurduğunuz soğanları döküp servis yapın. Benim çocuklar çorbanın içindeki nohutları yemedikleri için yağını dökmeden önce blendardan geçirdim :)


 Böyle çorbaların üzerine yapılan yağlara bazı yörelerde soharaç denir. Ayrıca madımak olmadığı zaman onun yerine pazı, ıspanak, pırasa veya karalahana kullanabilirsiniz. 


6 yorum:

  1. Harika bir sunum.. Nefis bir lezzet. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Almanyada madımağı nerden buldun hemşerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk marketinde konserve olarak var canim :) Türkiyeden kurutulmus olarak getiriyorum bazende, isteyince bulunuyor yani :D sevgiler

      Sil
    2. Zaten Sivaslı dediğin madımak yemeden yaşayamaz. Dünyanın öbür ucunda bile olsa:)

      Sil
  3. Bu arada madımağın tohumu varmış. Artık istediğin yere ekebilirsin. Bahçende müsait hani:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insaallah canim, Türkiyeye gidince sorarim, bulursam mutlaka alirim

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.