Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

14 Temmuz 2015 Salı

Bayatlamayan Poğaça




Hamuru için:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
un (7-8 su bardağı kadar)


Üzeri için:

1 adet yumurta
susam, çörek otu 


 Yapılışı:

Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. Sıvı yağı, yoğurt, tuz, yumurta ve un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz üzerine susam, çörek otu ekebilir, içerisine peynir,patates veya kıymalı ic koyabilirsiniz. 185 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun..






4 yorum:

  1. Çay saatlerinin dostu..::) Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  2. Tarifi not ettim çünkü bayatlasın bayatlamasın ben tam bir poğaça HASTASIYIMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!! :D

    YanıtlaSil
  3. Sieda hanımcım harika puf puf görünüyorlar. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlik arkadaşım süppeeerrr

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.