Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Bektaşi Üzümü Reçeli

Bektaşi üzümü biraz eksi bir meyve, evde de biraz fazlaca olunca reçel olarak değerlendirmeyi düşündüm.


Ben biraz fazla kaynattım daha çok marmelat kıvamında oldu. 
1 kilo bektaşi üzümü
800 gr. toz seker
1 cay kaşığı limon tuzu ve 1 limonun suyu
 Bektaşi üzümlerinin sap kısımlarını kesip yıkayıp  tencereye koyduktan sonra sekerini ilave edip bir gece bekletin. Ertesi gün sulanacaktır..Orta hararetli ocakta istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatın,Limon tuzunu ilave edip bir tasim daha kaynatıp kavanozlara sıcakken doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. Soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun.





1 yorum:

  1. bu üzümü ilk defa görüyorum.. Reçeli de güzel olmuştur kesinlikle. Afiyetle tüketin..Sevgiler..:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.