Bektaşi üzümü biraz eksi bir meyve, evde de biraz fazlaca olunca reçel olarak değerlendirmeyi düşündüm.
Ben biraz fazla kaynattım daha çok marmelat kıvamında oldu.
1 kilo bektaşi üzümü
800 gr. toz seker
1 cay kaşığı limon tuzu ve 1 limonun suyu
Bektaşi üzümlerinin sap kısımlarını kesip yıkayıp tencereye koyduktan sonra sekerini ilave edip bir gece bekletin. Ertesi gün sulanacaktır..Orta hararetli ocakta istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatın,Limon tuzunu ilave edip bir tasim daha kaynatıp kavanozlara sıcakken doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. Soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun.
Bu Tarifi Paylaş
1 Temmuz 2015 Çarşamba
Bektaşi Üzümü Reçeli
Etiketler:
bektasi üzümü receli,
REÇELLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bu üzümü ilk defa görüyorum.. Reçeli de güzel olmuştur kesinlikle. Afiyetle tüketin..Sevgiler..:)
YanıtlaSil