Frenk üzümü kolay kolay her yerde bulunmaz ama eğer bahçeniz varsa bu bol meyve veren ve çok bakim gerektirmeyen frenk üzümünü mutlaka dikin.Reçellerde, komposto, pastalarda ve tatlı süslemelerinde gerçekten çok güzel olur. Mayhos ve kırmızı canlı renkleri oldukça cazip
250 g frenk üzümü
-150 g şeker
-2 yemek kaşığı limon suyu
Tencerenize sekerle birlikte frenk üzümlerini koyup bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu salacaktır.Orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin koyu kıvamı olana kadar kaynatın. 15-20 dakika yeterli oluyor. Cam kavanozlara doldurup serin yerde saklayın.Afiyet olsun.
Bu Tarifi Paylaş
2 Temmuz 2015 Perşembe
Frenk Üzümü Reçeli
Etiketler:
frenk üzümü receli,
Kış hazırlıkları,
REÇELLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Sayenizde frenk üzümü ile de tanışmış oldum. Hayırlı günler. :)
YanıtlaSilGörüntü, sunum bir harika, ne güzel bir sayfa burası. Elinize sağlık, sevgiler. (Takipteyim)
YanıtlaSilBizim Mutfak-Aysel
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/