Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

2 Temmuz 2015 Perşembe

Frenk Üzümü Reçeli

Frenk üzümü kolay kolay her yerde bulunmaz ama eğer bahçeniz varsa bu bol meyve veren ve çok bakim gerektirmeyen frenk üzümünü mutlaka dikin.Reçellerde, komposto, pastalarda ve tatlı süslemelerinde gerçekten çok güzel olur. Mayhos ve kırmızı canlı renkleri oldukça cazip





250 g frenk üzümü 
-150 g şeker
-2 yemek kaşığı limon suyu

Tencerenize sekerle birlikte frenk üzümlerini koyup bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu salacaktır.Orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin koyu kıvamı olana kadar kaynatın. 15-20 dakika yeterli oluyor. Cam kavanozlara doldurup serin yerde saklayın.Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Sayenizde frenk üzümü ile de tanışmış oldum. Hayırlı günler. :)

    YanıtlaSil
  2. Görüntü, sunum bir harika, ne güzel bir sayfa burası. Elinize sağlık, sevgiler. (Takipteyim)
    Bizim Mutfak-Aysel
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.