Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

30 Kasım 2015 Pazartesi

Hamsi Buğulama


1 kg hamsi 
2 adet kuru soğan 
2 adet domates 
2 adet kırmızı biber 
2 adet yeşil biber 
1 adet limon 
2 adet orta boy patates (büyükse bir adet yeterli) 
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 çay kaşığı karabiber 
Tuz 

Hamsileri ayıklayın kılçıklarını çıkarıp yıkayın ve süzün. İri yarım ay biçiminde doğradığınız soğanları fırın kabına  yerleştirin, halka biçiminde ince doğranmış patatesleride yerleştirin.Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne  ve onun üzerine de halka doğradığınız domatesleri . Arzuya göre bir adet limonu ince ince halkalar durumunda kesip en üste yerleştirin. Zeytinyağı, karabiber ve tuzu çırpıp balıkların üzerine dökün. Bir kaşık tereyağını ufak parçalar şeklinde birkaç yerine koyun sonra 180 ya da 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.Afiyet olsun.

Pişmiş halini fotoğraflıyamadım maalesef :(

3 yorum:

  1. Şahane bir görüntü.. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım benim.. Hem çok şık hem de çok lezzetli görünüyor...Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  3. Her zaman ki gibi harika ustah kabariyor ellerine saglik cnm

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.