1 kg hamsi
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet limon
2 adet orta boy patates (büyükse bir adet yeterli)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Hamsileri ayıklayın kılçıklarını çıkarıp yıkayın ve süzün. İri yarım ay biçiminde doğradığınız soğanları fırın kabına yerleştirin, halka biçiminde ince doğranmış patatesleride yerleştirin.Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne ve onun üzerine de halka doğradığınız domatesleri . Arzuya göre bir adet limonu ince ince halkalar durumunda kesip en üste yerleştirin. Zeytinyağı, karabiber ve tuzu çırpıp balıkların üzerine dökün. Bir kaşık tereyağını ufak parçalar şeklinde birkaç yerine koyun sonra 180 ya da 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.Afiyet olsun.
Şahane bir görüntü.. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim.. Hem çok şık hem de çok lezzetli görünüyor...Afiyetler olsun..
YanıtlaSilHer zaman ki gibi harika ustah kabariyor ellerine saglik cnm
YanıtlaSil