500 gr. mantar
2 yemek kaşığı tereyağı veya yarım cay bardağı sıvı yağı
1 kırmızı kapya biber
2 yeşil biber (arzuya göre acı olabilir )
1 büyük kuru soğan
1 dis sarımsak
2-3 domates
Tuz
Öncelikle tencerenize etinizi koyup kendi suyunu cekene kadar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Tuzunu ilave edin.Ardından dörde böldüğünüz mantarları ilave edip ara sıra karıştırarak suyunu çektirin.Tamamen suyunu çekince yağını ekleyip yarım ay seklinde doğradığınız soğanları ve sarımsağı ilave edip soğanlar hafif karamelize olunca iri doğradığınız biberleri ilave edin. Biberlerin rengi değişince kabuklarını soyup minik minik doğranmış domatesleri ilave edip 10 dakika kadar pişirip, sıcak sıcak servis yapin.Eğer hafif sulu istiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz.Tuz miktarını yazmadım çünkü herkesin damak tadi ayni olmuyor. Afiyet olsun.
Şahane görünüyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler
SilHimm nefis ellerine saglik
YanıtlaSil