Bu poğaçada püf noktası vanilya, şimdiye kadar denemediyseniz bu tarifle bir ilk yapabilirsiniz :)
200 gr. quark ( süzme yoğurda benzeyen bir tür süt ürünü ) veya krem peynir
3 yumurta
1 paket yaş maya
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı seker
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağı
2 cay bardağı süt
1 kilo un
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun.30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra tezgahınızı yağlayıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parcalar koparıp elinizle açıp sonra rulo seklinde sarıp düğüm atin.Tepsiye dizin yarım saat daha tepside mayalanmaya bırakın.Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp rendelenmiş kasar peyniri serpip, 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pisirin,. Afiyet olsun.
Bu Tarifi Paylaş
6 Aralık 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tuzlu hamur içinde vanilya ilk defa duyuyorum denemem lazım.
YanıtlaSilSevgiler
Bende ilk duydugumda ayni tepkiyi verdim ama sonuc güzel, cok tesekkürler
SilÇok güzel görünüyor,ellerine sağlık :) Kabartma tozu yazıyor ama mayalama diyor yaa orayı anlamadım ...sevgiler
YanıtlaSilTarifte 1 paket yas maya da var, her ikisinide kullandim, cok tesekkürler...Sevgiler
Silnefis görünüyor vanilya hoş bir nefaset katmıştır eminim ki..
YanıtlaSilTeşekkürler,sevgiler
SilTeşekkürler,sevgiler
SilNefis ellerine saglik cnm
YanıtlaSilEllerin dert görmesin
YanıtlaSilTesekkürler yasemincim
Sil