Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

6 Aralık 2015 Pazar

Pofuduk Düğüm Poğaça

Bu poğaçada püf noktası vanilya, şimdiye kadar denemediyseniz bu tarifle bir ilk yapabilirsiniz :)

200 gr. quark ( süzme yoğurda benzeyen bir tür süt ürünü ) veya krem peynir 
3 yumurta
1 paket yaş maya
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı seker
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağı
2 cay bardağı süt
1 kilo un
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun.30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra tezgahınızı yağlayıp  hamurdan mandalina büyüklüğünde parcalar koparıp elinizle açıp sonra rulo seklinde sarıp düğüm atin.Tepsiye dizin yarım saat daha tepside mayalanmaya bırakın.Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp rendelenmiş kasar peyniri serpip, 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pisirin,. Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. Tuzlu hamur içinde vanilya ilk defa duyuyorum denemem lazım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk duydugumda ayni tepkiyi verdim ama sonuc güzel, cok tesekkürler

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık :) Kabartma tozu yazıyor ama mayalama diyor yaa orayı anlamadım ...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifte 1 paket yas maya da var, her ikisinide kullandim, cok tesekkürler...Sevgiler

      Sil
  3. nefis görünüyor vanilya hoş bir nefaset katmıştır eminim ki..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.