2 su bardağı ılık süt
2 tane yumurta beyazı içine sarısı üstüne sürülecek
80 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı siviyagi
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yas maya veya 1 çorba kaşığı toz maya
alabildiği kadar un
alabildiği kadar un
iç harci için
beyaz peynir
Arasına sürmek için
200 tereyağı suyu alınmış (Tereyağını eritip donmasını bekleyin. Altta olusan suyu kullanmayın.)
yarim cay bardağı kadar siviyagi
Üzerine sürmek için
iki yumurtanın sarisi
arzunuza göre susam ve çörek otu
HAZIRLANIŞI
Süt, yumurta beyazı,tereyağı,sıvı yağı, seker,süt ve mayayı karıştırın.
Peynirleri iyice ezin.
Tereyağını eritip sıvı yağla karıştırın
hamurunuz mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
sonra elinizi ve hamuru açacağınız yeri yağlayıp hamuru elinizle veya merdaneyle yavaşça buyuk bir yufka olana kadar acın.
Keskin bir bıçakla üçgen şekilde sigara böreğinin yufkası gibi kesin 8li kesin.
Hepsini aynı şekilde yapin ve tepside 45 dakika dinlendirip üstüne yumurtanın sarisini sürüp arzunuza göre susam ve çörek otunu da ekleyip önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pisirin.
hamurunuz mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
6 tane bezeyi tatlı tabağı kadar acıp aralarına Tereyağı karışımından sürün üst üste gelecek şekilde koyun diğer bezeleride ayni şekilde 6 ´lı olarak yağlayıp 15 dakika dinlendirin.
sonra elinizi ve hamuru açacağınız yeri yağlayıp hamuru elinizle veya merdaneyle yavaşça buyuk bir yufka olana kadar acın.
Keskin bir bıçakla üçgen şekilde sigara böreğinin yufkası gibi kesin 8li kesin.
Peynirleri hamurun üzerine yerleştirip kenardan ortaya doğru çok sıkmadan rulo yapin ay seklini verip tepsiye yerleştirin.
Ben bazılarına peynir koymadan tekrar tereyagı sürüp rulo yaptım.Onlar daha hoşuma gitti.
Hepsini aynı şekilde yapin ve tepside 45 dakika dinlendirip üstüne yumurtanın sarisini sürüp arzunuza göre susam ve çörek otunu da ekleyip önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pisirin.
6 katın arasına yağ sürülünce katmer poğaçaların lezzetine doyum olmaz diye düşünuyorum. Fotoğrafta da harika çıkmışlar. Elinize sağlık :)
YanıtlaSil