Bildiginiz normal pizza ama hamuru italyan komşumun tarifi :) hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar güzel oluyor. Birde italyan marketinden aldıgım pizza unuyla tadına doyulmuyor.
Unun numarası Typ 550
Ne yazıkki yapım aşamalarini ve pişmeden önceki halini cekemedim ama tarifini veriyim bari :)
Domates sosunu hazırlamak için kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates veya 1 kutu doğranmış domates konservesi,tuz, 1-2 diş sarımsak ve kekik ekleyin ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ,soğumaya bırakın.
Bu pizza hamurunun tarifi italyan komşumdan
1 kilo un
1 paket maya
100 gr. ince irmik
1 su bardağı süt
1 cay bardağı sivi yağı
Unun ortasını acın mayayı sütü, tuzu ve sıvı yağı ekleyin, su ekleyerek
oldukça yumuşak bir hamur yapın.
Tepsinizin büyüklüğüne göre bezelerinizi acın, soğuyan domates sosunuzu hamurun üzerine yayın,doğranmış mantarları ve peynirinizi ekleyip 250 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pisirin.benim fırınımda 10 dakika da pişiyor.
Ton balıklı pizza yapmak içinde mantar yerine balıkları pizzanıza koyun ay seklinde doğranmış soganlarıda ekleyin peyniride koyduktan sonra aynı şekilde fırınlayın.
Harika bir görüntü.. Tadının da nefis olduğuna eminim.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilirmik ilginç ve mantıklı geldi tavsiye ediyorsan deneriz,
güneş göresice mucckk
ne kadar güzel görünüyor nurcancığım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com