Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

15 Aralık 2015 Salı

Güneş Pizza

Bildiginiz normal pizza ama hamuru  italyan komşumun tarifi :)  hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar güzel oluyor. Birde italyan marketinden aldıgım pizza unuyla tadına doyulmuyor. 

Unun numarası Typ 550 


Ne yazıkki yapım aşamalarini ve pişmeden önceki halini cekemedim ama tarifini veriyim bari :) 
Domates sosunu hazırlamak için kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates veya 1 kutu doğranmış domates konservesi,tuz, 1-2 diş sarımsak ve kekik ekleyin ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ,soğumaya bırakın.
Bu pizza hamurunun tarifi italyan komşumdan
1 kilo un
1 paket maya 
100 gr. ince irmik
1 su bardağı süt
1 cay bardağı sivi yağı
Unun ortasını acın mayayı sütü, tuzu ve  sıvı yağı ekleyin, su ekleyerek
 oldukça yumuşak bir hamur yapın. 


Tepsinizin büyüklüğüne göre bezelerinizi acın, soğuyan domates sosunuzu hamurun üzerine yayın,doğranmış mantarları ve peynirinizi ekleyip 250 derece önceden ısıtılmış fırında  üzeri hafif kızarana kadar pisirin.benim fırınımda 10 dakika da pişiyor.

Ton balıklı pizza yapmak içinde mantar yerine balıkları pizzanıza koyun ay seklinde doğranmış soganlarıda ekleyin peyniride koyduktan sonra aynı şekilde fırınlayın.

3 yorum:

  1. Harika bir görüntü.. Tadının da nefis olduğuna eminim.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ELİNE SAĞLIK CANIM
    irmik ilginç ve mantıklı geldi tavsiye ediyorsan deneriz,
    güneş göresice mucckk

    YanıtlaSil
  3. ne kadar güzel görünüyor nurcancığım ellerine sağlık :)
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.