ERZURUMDA COKCA YAPILAN BU TATLIYI MUTLAKA DENEMELISINIZ; YAGDA KIZARTILIYOR AMA COK AGIR BIR TATLI DEGIL, KITIR KITIR TATLILARI SEVIYORSANIZ BU TAM SIZE GÖRE :)
HAMUR HAZIRLANMADAN OCAĞA YAĞ VE KALIP BIRLIKTE KONUR ISITILMAYA BIRAKILIP ARDINDAN HEMEN HAMUR HAZIRLANIR. KALIBIN IYI ISINMASI PÜF NOKTALARINDAN BİRİDİR. Asiri ısınmış kalıba hamur yapışmaz ve sorun yaratır.
Bazen İlk yaptıklarınız İyİ olmayabİlİr. Benim gibi hemen pes etmeyin :D
Bazen İlk yaptıklarınız İyİ olmayabİlİr. Benim gibi hemen pes etmeyin :D
MALZEMELER:
2 YUMURTA,
yarim SU BARDAĞI buzdolabında soğutulmuş su,
yarim SU BARDAĞI YOĞURT,
1 SU BARDAĞIndan biraz az UN,( krep hamuru kivaminda bir hamur olacak )
1,5 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA, ( TATLININ YAĞ CEKMEMESİ
İCİN VE DAHA ÇITIR ÇITIR OLMASI İCİN)
1 CAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
BİR FİSKE TUZ
YAPILIŞI: Işıtılmış kalibi hamur yarısına gelecek gibi hamura batırılır, ardından kızgın yagin içine bırakılır, yagin kızgınlığını anlamak için hamurdan bir parca yagin içine atıyoruz eğer hamur hemen yukarı çıkıyorsa isisi yeterlidir. yagin içindeyken hafif sallayıp hamurun düşmesi sağlanır. hamurun hepsi bitene kadar bu isleme devam edilir.Kızaranlar servis tabağına alinir. önceden hazırlanmış şerbet dökülüp servis yapılır.
Bu tatlinin şerbeti çekmemesi lazim sadece şerbete bulanması yetiyor. kitir kitir tadi güzel bir tatlı oluyor. yaptıkça eliniz alışıyor ama ilk yaptıklarımda biraz zorlandığımı itiraf ediyim :) AFİYET OLSUN.
şerbeti için :
4 bardak toz seker
5 bardak su
1/2 limonun suyu
bu malzemelerle Koyu olmayan ama oldukça kıvamlı bir şerbet yapıyoruz.
Bu tatlinin şerbeti çekmemesi lazim sadece şerbete bulanması yetiyor. kitir kitir tadi güzel bir tatlı oluyor. yaptıkça eliniz alışıyor ama ilk yaptıklarımda biraz zorlandığımı itiraf ediyim :) AFİYET OLSUN.
şerbeti için :
4 bardak toz seker
5 bardak su
1/2 limonun suyu
bu malzemelerle Koyu olmayan ama oldukça kıvamlı bir şerbet yapıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim