Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

6 Nisan 2016 Çarşamba

¸.•❤•.❀• Et Haşlama •❀.•❤•.¸

Evde hastalar coğalınca yapılacak en sağlıklı yemek tabi ki et haşlama :)
Malum et fiyatlarının yüzünden cogu aile sadece kurban bayramlarında eti görüyor.Elimizden geldiğince yardıma ihtiyacı olanlarıda unutmayalım lütfen...

1 kilo kemikli dana eti
6  adet orta boy patates ( ev halkı patatesi sevdiği icin biraz fazla )
3 adet havuc
2 adet soğan
2 dis sarımsak
1tatli kaşığı tane karabiber
1 yemek kaşıgı yaptığım Tuzot
2 tatli kaşığı kadar salca ( arzuya göre, ilave edilmeyebilir )
1 litre  kaynamış su

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷºO•❤•.¸✿¸.•❤•.❀•.Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ •❀.•❤•.¸✿¸.•❤•OºƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ


Patatesleri, soğanları ve havucları  iri şekilde doğrayın.
Etlerinizi tencerenize alıp  orta hararetli ısıda kendi suyunu cekene kadar bekleyin ve kendi yağında biraz kızartın. Bu şekilde yapmamızın nedeni suyunun daha berrak olması ve üzerinde oluşacak köpüklerin olmaması icindir. Soğanı, patatesi,havucu, salcasını ,tane karabiberi ve sarımsakları ekleyip etlerle birlikte sadece iki dakika soteleyin.Suyunu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar orta hararetli ısıda pişirin.





Yaklaşık 40-45 dakika pişirdikten sonra servis yapin.Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.