Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Nisan 2016 Pazar

KREMALI - BADEMLI UN HELVASI




500 gr. un
250 gr.ciğ krema
250 gr. tereyağı
500 ml. süt
2 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı file badem

 Toz sekeri bir tencereye  alın, sütü ve kremayı ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın ama kaynatmayın.
Tereyagini eritip unu ilave edin ve  pembe renk alana kadar kısık ateşte kavurun.Bademleri ilave edip kavurmaya devam edin. Bademler kızarınca , daha önce hazırladığınız sütü kavurduğunuz una ilave edip hızlı hızlı karıştırın. Bu esnada aşırı bir kaynama olduğu için dikkat edin elinizi yakmayın. Sütü iyice çekince portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ve tencerenizin kapağını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. 10 dakika sonra istediğiniz şekli verip servis tabağına alin. Afiyet olsun.

1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.