Bu Tarifi Paylaş
10 Nisan 2016 Pazar
KREMALI - BADEMLI UN HELVASI
500 gr. un
250 gr.ciğ krema
250 gr. tereyağı
500 ml. süt
2 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı file badem
Toz sekeri bir tencereye alın, sütü ve kremayı ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın ama kaynatmayın.
Tereyagini eritip unu ilave edin ve pembe renk alana kadar kısık ateşte kavurun.Bademleri ilave edip kavurmaya devam edin. Bademler kızarınca , daha önce hazırladığınız sütü kavurduğunuz una ilave edip hızlı hızlı karıştırın. Bu esnada aşırı bir kaynama olduğu için dikkat edin elinizi yakmayın. Sütü iyice çekince portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ve tencerenizin kapağını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. 10 dakika sonra istediğiniz şekli verip servis tabağına alin. Afiyet olsun.
Etiketler:
kandil helvasi,
TATLILAR,
un helvasi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Un helvası çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil