Kim nasıl istiyorsa ic malzemesini o şekilde yapabilir. Tek lazım olan mayalı hamur ve evde ne varsa :)
1 kilo un,
1 cay bardağı siviyagı,tuz ,
1 paket maya ile süt ekleyerek hamurumuzu yapıyoruz.(isterseniz su ile yapabilirsiniz )
Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak ,hamur mayalanınca Tepsinize göre hamurlara istediğiniz
Peynirli ici koyarak pide seklini verin. Arzu eden , peynirin üzerine çırpılmış yumurta ekleyebilir.
Fırından çıktıktan sonra tereyagı ile her tarafını yağlıyorum bu şekilde daha lezzetli oluyor.Hazırladığınız pideleri 220 derecede firinın orta rafında üzeri kızarana kadar pisirin. Tereyagı ile yaglayın, sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
Bu Tarifi Paylaş
18 Mayıs 2016 Çarşamba
Peynirli Pide
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ,
kasarli pide,
peynirli pide
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim