Malzemeler:
400 gr kiraz yaprağı
1 kase yarma (öğütülmüş yarma ) veya ince bulgur
1 yemek kaşığı un
Yogurtlu sos icin malzemeler
1 kg yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
**********
Yogurtlu sos icin malzemeler
1 kg yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
**********
4 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
Arzu ettiğiniz miktarda tuz
Yapılışı:
1 kase ince bulgura 1 yemek kaşığı un ve tuz ilave edilir azar azar su dökülerek yoğrulur. Kiraz yaprakları kolay sarılması için sıcak suda biraz bekletilip süzülür. Yoğrulan iç kiraz yapraklarına sarılıp tencereye dizilir. Üzerini geçmeyecek kadar su eklenir, yemek tabağı kapatılarak pişirilir. Pişen sarmaların suyu süzülür ve soğuk sudan geçirilir.. Ayrı bir tencereye 1 kilo yoğurt, 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı un koyulup çırpılır,eğer yoğurt çok sulu degilse 1 bardak kadar su ilave edilir,devamlı karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan meyanenin içine sarmalar atılır. Bir iki taşım daha kaynatılır.
Bu işlem devam ederken küp doğradığımız dört adet soğan tereyağı koyduğumuz tavada karamelize olana kadar kavrulur. Salca ve pul biberi eklenir biraz daha kavrulur. Pişen kiraz yaprağı sarması kepçe ile alınarak servis tabağına alınır.Üzerine tereyağlı kavrulmuş soğan dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
Ellerşne sağlık canım…
YanıtlaSilMüthiş güzel görünüyor.
Afiyetler olsun ,hayırlı iftarlar dilerim…
Sevgiler…
Cok tesekkür ederim Emelcim :) Hayirli iftarlar canim
Sil