Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

1 Eylül 2017 Cuma

İncirli Baklava

Cevizli incirli ,sütlü şerbetli  lezzetine doyamayacağınız bir tatlı 😊


Hamuru için:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un( 3 su bardağı kadar )
İçi için:
500 gr kuru incir
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz

Şerbeti için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Açmak için:
Nişasta
Üzeri için:
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı



ilk önce şerbetini hazırlayalım. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak. Tencereye süt su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar sürekli karıştırın. Şekeri eridikten sonra karıştırmayı bırakabiliriz. 10 dk kadar kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
 İncirleri yıkayıp  sap kısmını kesin ve dörde bölün,üzerine sütü ilave edin sütü çekene kadar pişirin.piştikten sonra kenara alin ve cevizleri çok küçültmeden robottan geçirin. ardından incirleri de robottan geçirin ve ikisini karıştırın.


Simdi hamurumuzu yapmaya baslayabiliriz. Un ve kabartma tozu hariç  bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Unu dikkatli ilave edin. hamur fazla katı olmayacak kulak memesi yumuşaklığında olması gerekiyor.
Yaptığınız hamuru 10 dakika dinlendirip 8 eşit parcaya bölün. 


 




Her bir bezeyi nişasta yardımıyla açın. İnceltebildiğimiz kadar inceltin. Sonra oklavaya sarin kenarlarından büzüştürüp oklavadan o şekilde çıkarın. Büzüştürülen hamurları kuruması için bekletin. Büzdüğünüz hamurları ilkinden başlayarak açın. Sonrasında üzerine iç harcı top şeklinde aralıklı yerleştirip kenarlarından kapatın. İncirleri olmayan boşluk bıraktığımız kısımlardan sıkıp sonrasında bu kısımlardan keserek tepsiye yerleştirin. 

Üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pisirin. Fırından aldıktan sonra yaptığınız sütlü şerbeti dökün. Afiyet olsun.



1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.