Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

30 Eylül 2017 Cumartesi

Kestane Unlu Ekmek

İsmine ne yazacağımı bilemedim :) Tabi ki eksi mayalı 3 un ceşidinin birleşimiyle lezzetine lezzet katıldı.

Gelelim Tarifine
220 gram Kamut unu ( horasan ) 
200 gram Kestane unu
400 gram  ekmeklik tam buğday unu
8 gram kaya tuzu  ( 1 yemek kaşığı suda eritilmiş )
50 gram ekşi maya
600 ml. su
 Tuz hariç tüm  malzeme ile hamurunuzu yogurun, 30 dakika sonra tuzunu ekleyip 2 saat kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru  5 kez her 30 dakikada bir tur hamurun kenarından ortasına alarak katlayın. 5 turun sonunda tekrar iki misli kadar kabarınca son şeklini verip hafif yağlanmış ve susamla kaplı  kalıba alin. yaklaşık 5 saat kalıpta mayalanan  ekmegin üzerine fırça yardımıyla su sürüp susamını serpiştirin. Elektrikli fırında 200 derecede 35-40 dakika pisirin. Ben taş fırında 250 derecede 35 dakika pişirdim. Bazen hamurunuz hava sartlarından dolayı erken mayalanabilir o yüzden hamurunuzu iyi gözlemleyin. Kalıpta kabaran ekmeğinizi iki misli olunca pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika görünüyor!! Bende çok istiyorum şu ekşi mayalı ekmek işine el atmayı ama bizim evde neredeyse hiç ekmek yenmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim Tugba hanim,bizimkilerde yemezdi ama taze taze yapinca dayanamiyorlar,mutlaka deneyin derim , sevgiler

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.