Gelelim Tarifine
220 gram Kamut unu ( horasan )
200 gram Kestane unu
400 gram ekmeklik tam buğday unu
8 gram kaya tuzu ( 1 yemek kaşığı suda eritilmiş )
50 gram ekşi maya
600 ml. su
Tuz hariç tüm malzeme ile hamurunuzu yogurun, 30 dakika sonra tuzunu ekleyip 2 saat kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru 5 kez her 30 dakikada bir tur hamurun kenarından ortasına alarak katlayın. 5 turun sonunda tekrar iki misli kadar kabarınca son şeklini verip hafif yağlanmış ve susamla kaplı kalıba alin. yaklaşık 5 saat kalıpta mayalanan ekmegin üzerine fırça yardımıyla su sürüp susamını serpiştirin. Elektrikli fırında 200 derecede 35-40 dakika pisirin. Ben taş fırında 250 derecede 35 dakika pişirdim. Bazen hamurunuz hava sartlarından dolayı erken mayalanabilir o yüzden hamurunuzu iyi gözlemleyin. Kalıpta kabaran ekmeğinizi iki misli olunca pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık harika görünüyor!! Bende çok istiyorum şu ekşi mayalı ekmek işine el atmayı ama bizim evde neredeyse hiç ekmek yenmiyor.
YanıtlaSilTesekkür ederim Tugba hanim,bizimkilerde yemezdi ama taze taze yapinca dayanamiyorlar,mutlaka deneyin derim , sevgiler
Sil