1 Su Bardağı Su (Kaynamış)
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Su Bardağı Et Suyu
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Kesme şeker
1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
Pirinci ıslatmak üzere kaba koyduktan üzeri tamamen kapanacak şekilde kaynamış su ilave edin.
Pirinçleri kaynar suda10 dakika kadar bekletin ve sonra suyu süzün.
Tencereye tereyag ve siviyag koyun eridikten sonra sulari süzümüs pirinci ekleyin ve pirincler seffaf olana kadar kavurun,kavururken tuzunu ekleyin et suyunun tuzlu olursa tuzu ona göre ayarlayin, et suyunuz cok tuzlu ise tuz koymayin.hindistan cevizi ve bir kesme sekeride ekleyin kavurmaya devam edin iyice kavruldugundan emin olunca suyu ve et suyunu ilave edin.ocagin altini en düsük ayara getirin.suyunun cekmesi bekleyin ve demlenmeye birakin.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim