Serbeti icin
1 kilo Toz seker
4,5 büyük cay bardagi ile su
2 yemek kasigi taze limon suyu
Öncelikle bu malzemelerle serbeti yapin ve sogumaya birakin,bal kivaminda olacak.
MALZEMELER
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
2 yumurta
yarim paket yas mayanin yarisi (10 gr.)
yarim paket kabartma tozu
cay kasiginin ucuyla vanilya ( olmasada olur )
3 bardak un ( büyük kulplu cay bardagi )
Un haric bütün malzemeleri yogurma kabina alin elinizle mayayi ezin, malzemelerin hepsi cirpilmis yogurt kivaminda olsun. Yavas yavas unu ekleyin, unun üzerine kabartma tozunuda ekleyin, civik ama cok akiskan olmayan bir hamur yapin,hamuru hic bekletmeyin
krema sıkma torbasına icine doldurun.
Kizgin sivi yagin icine 3-4 cm uzunlugunda makas yardimiyla keserek birakin.
Nar gibi kizarinca süzgec yardimiyla tulumbalari cikarip,iyice soguyan surubun icine atin,ayni islemi hamur bitene kadar yapin.ikinci partiyi yagin icine koyduktan sonra surubun icindeki tulumbalari servis tabagina cikarin.Eger surubun icinde fazla birakirsaniz serbeti icine cok ceker.Tulumba tatlisinda en önemli sey serbetin kivami ve soguk olmasi eger serbetin kivami iyi olmazsa tulumbalar yumusak olur.Buz gibi surup olacak bunuda unutmayin...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim