SIRSIR HINKAL
HOKKURi
ZELTiK
HELTiM
HUKKURi
Bu yemegin yanina baska yemek yapilmaz, tek basina ögündür
YAPILISI :
5-6 kişilik
300 gr. barbunya
400 gr. un
sucuk Miktarını kendinize göre ayarlayın
1 adet sogan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber,pul biber
3-4 dis sarımsak
Barbunyalarınızı aksamdan ıslatın,ertesi gün barbunyaları haşlayın.
400 gr. un tuz ve suyla mantı hamuru sertliğinde hamur yoğurun.
5 dakika dinlendirdikten sonra. resimdeki şekilde önce şeritler halinde kesilir ve parmak veya bir bıçak yardımıyla resimdeki gibi hamurun ici oyulur..bütün hamur bittikten sonra,tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atılır yapılan hamurları suya atin,sonra haşladığınız barbunyaları içine atıp hamurlar pişene kadar kaynatın. Tavada tereyağını eritip küp seklinde doğranmış soğanı, sarımsağı ekleyip kavurun,minik minik doğranmış sucuklarıda ekleyin,salçayla birlikte hafif kavurun ( salça olmasa da olur )
Pisen hinkellerin üzerine bu karışımı döküp bir dakika daha kaynatın ve bekletmeden servis yapin.Bu yemegi mümkün olduğu kadar servise yakin yapın yoksa hamurları şişer ve lezzeti o kadar güzel olmaz.Afiyet olsun..
yemeğin görüntüsünden lezzeti belli oluyor.. malzeme çeşidi de bol... harika bir yöresel yemek. ellerinize sağlık...
YanıtlaSil