Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

19 Kasım 2014 Çarşamba

HOKKURi


Değişik harika bir Çerkes yemeği daha... Dağıstan lak(gazikumuh) yemeği hokkuri bunun adı....Bu yemeğe haşlanmış tavuk,parça et veya kurutulmus et konulur.Cok degisik isimleride var yöreye göre degisiyor sanirim
SIRSIR HINKAL
HOKKURi
ZELTiK
HELTiM
HUKKURi

Bu yemegin yanina baska yemek yapilmaz, tek basina ögündür

YAPILISI :

5-6 kişilik
300 gr. barbunya
400 gr. un
sucuk Miktarını kendinize göre ayarlayın
1 adet sogan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber,pul biber
3-4 dis sarımsak
Barbunyalarınızı aksamdan ıslatın,ertesi gün barbunyaları haşlayın.

400 gr. un tuz ve suyla mant
ı hamuru sertliğinde hamur yoğurun.
5 dakika dinlendirdikten sonra. resimdeki şekilde önce 
şeritler halinde kesilir ve parmak veya bir bıçak yardımıyla resimdeki gibi hamurun ici oyulur..bütün hamur bittikten sonra,tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atılır   yapılan hamurları suya atin,sonra haşladığınız barbunyaları içine atıp hamurlar pişene kadar kaynatın. Tavada tereyağını eritip küp seklinde doğranmış soğanı, sarımsağı ekleyip kavurun,minik minik doğranmış sucuklarıda ekleyin,salçayla birlikte hafif kavurun ( salça olmasa da olur )

Pisen hinkellerin üzerine bu karışımı döküp bir dakika  daha kaynatın ve bekletmeden servis yapin.Bu yemegi mümkün olduğu kadar servise yakin yapın yoksa hamurları şişer ve lezzeti o kadar güzel olmaz.Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. yemeğin görüntüsünden lezzeti belli oluyor.. malzeme çeşidi de bol... harika bir yöresel yemek. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.