Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

3 Nisan 2014 Perşembe

KADAYIF





Kadayıfları eritilmiş tereyağıyla salata karıştırır gibi büyükçe bir kasede karıştırıyoruz,her tarafı iyice yağlansın,kadayıftan bir parca alıp istediğiniz boydaki küçük kaselere koyup ortasına dövülmüş ceviz içini koyup güzelce kapatıp tepsiye ters çeviriyoruz kadayıfın hepsi bitene kadar bu islemi yaptıktan sonra 180 derecelik fırında kızartıp üzerine kıvamlı soğuk şurubu döküp servis yapıyoruz.Bizimkiler kadayıfı kıtır kıtır sevdiği için şerbetin kıvamını koyu yapıyorum. Eğer daha yumuşak seviyorsanız, kıvamını  kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

SERBETI ICIN : 


3 su bardağı seker ve 3 su bardağı su, cay kaşığının ucunda çok çok az tuz,yarim limon
sekeri ve suyu tencereye alin seker eriyene kadar karıştırın tuzu ekleyin ( şekerlenmesini önlemek için ) kaynamaya başladıktan sonra  ocağınızın ısısını azaltın 30 dakika daha kaynatın,limon suyunu  30 dakikanın dolmasına 10 dakika kala ekleyin.
 Afiyet olsun



7 yorum:

  1. en sevdiğim tatlı. çok canım istedi :) ellerien sağlık

    YanıtlaSil
  2. ben bazen sütle ıslatıyorum ,,çok güzel olmuş
    g +

    YanıtlaSil
  3. nefis ellerine sağlık g+ sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok farklı geldi. Güzelmiş. Ellerine saglık. :) G

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. Çok severim kadayıfI…
    Bu haliylede nefisss olmuş ellerine sağlık…
    Sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  7. ufff kadayıfa dayanamam ama şimdi diyetteyim ben...çok leziz görünüyorlar canım..eline sağlık..)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.