2 yumurta
100 g şeker
250 gr tereyağı
Kabartma tozu ½ paket
1 paket vanilya şekeri
100 g mısır nişastası
bu malzemelerden kulak memesi yumasakliginda hamur yapilir,sonra findiktan biraz büyük parcalar kopartilarak makinanin icine yerlestirilir ,pembe renk alana kadar beklenir.sonra soguyan kurabiyelerin icine dolgu malzemesi doldurulur, istege göre ceviz de koyulur diger parca üzerine kapatilir, istenirse pudra sekeri serpilip servis yapilir.
Dolgu malzemesi: Yogunlastirilmis süt sekerle kaynatilarak karamel haline getiriliyor.
5 su bardağı süt ( taze süt tercih edilir)
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Süre daha da uzayabilir.
Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.Ben hazir olarak aliyorum bazende, hazir olanlar daha kolay oluyor,ici su dolu tencerenin icine acilmamis hazir süt receli karisimini koyun 2- 3 saat kadar orta ateste pisirin 3 saatin sonunda actiginizda karemeliniz hazir oluyor,ben emin olamiyorum diyorsaniz agzi güzel kapanan su gecirmeyen kavonaza bosaltip olup olmadigini gözlemleyebilirsiniz.
( Kondensmilch Milchmädchen türkiyede bulunurmu bilmiyorum ben bunu kullaniyorum )
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim