Etli yapıldığı zaman resimde görüldüğü gibi hafif bir açıklık bırakılır, pişerken suyun içine girmesi için
- 4-5 su bardağı un (1kilo)
- 1 yumurta - Tuz ve su
İçi İçin; -200 gr kıyma - 1 orta boy kuru soğan - karabiber - tuz - yarim limon suyu ,1 yemek kasigi sirke
pul biberi (arzuya göre)
Sosu için;
- Tereyağı
- kırmızı toz biber
Yapılışı;
- 4-5 su bardağı unu eleyin. Ortasını açıp bir yumurta kırın. Tuz ekleyin. Üzerine azar azar ılık denecek derecede olan su ekleyip yoğurmaya başlayın. Biraz sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. bezelere ayırıp biraz dinlendirin.
- Hamur dinlenirken içini hazırlamaya başlayalım. 200 gr kadar kıymaya bir orta boy soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber ,limon suyu, sirke ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun.
- Hamur bezesini açın. Çay bardağı veya yuvarlak kalibla bu yufkadan yuvarlaklar kesin. Hazırlanan bu yuvarlakların ortasına iç harcından koyarak bir sağdan bir soldan katlayarak resimdeki şekli verin. Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayın.
Hamurları kestikten sonra artan hamurları tekrar acarak çorbalık hamur kesebilirsiniz. büyük bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın. su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın. her bezeden çıkan kurzunuslarin ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın. (tencerenin ağzını kapatmayın.) pişen kurzunuslari kevgirle sudan alın.Ezilmiş sarmisaklarin üzerine çok az hamuru haşladığınız sudan ekleyip üzerine kırmızı biberli yag dökün ,böyle daha güzel olur.
SOS ICIN sos için tereyağını eritip pul biberle karıştırın. servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırın veya yoğurtla servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim