Fasulyeleri temizledikten sonra,tencerenin boyuna göre kesin ben genelde cok uzun degilseler hic kesmeden yapiyorum.kizdirilmis siviyagda hafifce kizartilir,tipki biber kizarmasi gibi,kizartma islemi bittikten sonra tencerenin tam ortasina büyük boydaki tüm sogan yerlestirdikten sonra kizartilan fasulyeler etrafina dizilir.Hepsin dizdikten sonra kabuklari soyulmus ve küp dogranmis dometeslerde ilave edilir,tuzu,1 tatli kasigi sekeride ilave edip 1 cay bardagi suyuda ekleyip hic karistirmadan 1 saat orta ateste pisirilir.Pistikten sonra ilik olana kadar bekleyip,servis tabagina dikkatlice ters cevrilir.Süslemek size kalmis,afiyet olsun
Bu Tarifi Paylaş
6 Şubat 2014 Perşembe
Zeytinyagli yesil fasulye dizmesi
Fasulyeleri temizledikten sonra,tencerenin boyuna göre kesin ben genelde cok uzun degilseler hic kesmeden yapiyorum.kizdirilmis siviyagda hafifce kizartilir,tipki biber kizarmasi gibi,kizartma islemi bittikten sonra tencerenin tam ortasina büyük boydaki tüm sogan yerlestirdikten sonra kizartilan fasulyeler etrafina dizilir.Hepsin dizdikten sonra kabuklari soyulmus ve küp dogranmis dometeslerde ilave edilir,tuzu,1 tatli kasigi sekeride ilave edip 1 cay bardagi suyuda ekleyip hic karistirmadan 1 saat orta ateste pisirilir.Pistikten sonra ilik olana kadar bekleyip,servis tabagina dikkatlice ters cevrilir.Süslemek size kalmis,afiyet olsun
Etiketler:
fasulye,
taze,
yesil,
ZEYTİNYAĞLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
benim bloğumdada zeytinyağlı taze fasulye dizmesi var fakat ilk kez kızartıldığını duydum.. Ellerinize sağlık. Bu yemek çok şık oluyor. Ramazanda soframızın vazgeçilmeziydi..
YanıtlaSil