1 kilo kiyma, 2 adet orta boyda tavla zari büyüklügünde dogranmis patates,1 büyük sogan minik dogranmis olacak, karabiber ,tuz ve istege göre pul biber ile icinizi hazirlayin.
1 kilo unun ortasini acin 1 yumurta ve tuz atin, suyunu yavas yavas ekleyerek manti hamuru kivaminda hamurunuzu yapin. 4-5 bezeye ayirin.15 dakika dinlendirdikten sonra merdane yardimi ile acin ve 6 cm kalinliginda 10 cm uzunlugunda seritler kesin.kestiginiz seritlerin kenarina icinizden koyarak kapatin ve gül sekli vererek sarin.Cok hafif yagladiginiz süzgecinize dizin , gülleriniz bitince kaynayan tencerenizin üzerine süzgecinizi koyun, süzgecinizin alti suya degmesin.Buharda 15 - 20 dakika kadar pisirin.Genelde rendelenmis ve hafif kavrulmus domates ve sarimsakla servis yapilir.Davetlerinizde tabaklarinizda cok güzel bir manti cesidi olarak servis yapabilirsiniz. yogurtlu sarimsak sosuylada güzel oluyor.
Adını ilk defa duydum ama görüntü şahane…
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık şu saatte olsa bir tabak yerdim inan ki canım çekti…
Nefisssss olmuşşş…
Afiyetler olsun sevgilerimle….
Tesekkürler, görüntüsünü evdeki herkes begendi ve sadece 4 tane yiyen doydu, bereketlide,sevgiler
SilValla ellerine sağlık. Kaç gündür fotosunu paylaşıyordun tariif beklerdim.. Çok güzel olmuş. Paateslide olur..
YanıtlaSilCok tesekkürler, arayip buldum sonunda tarifini,kiymanin icinde patates var ama sade patatesliside oluyor
SilÇok güzel olmuş... Ellerinize sağlık görüntüsü şahane...
YanıtlaSilellerine sağlık canım dennmesi gereken bir lezzet olmuş:) bloğun hayırlı olsun canım seni takibe alıyorum bende beklerim sevgiler...
YanıtlaSilmüthiş bir lezzet
YanıtlaSilTek kelime ile muhteşem canım ellerine, emeğine sağlık..
YanıtlaSil