Iskoc yumurtası orijinalde çekilmiş sosisle yapılır ama ben kıymayla yapmayı tercih ettim, Türk damak zevkine daha uygun...Bizim dalyan köfteye benziyor görüntü olarak ama lezzeti daha baska
6- adet yumurtayı haşlayın kabuklarını soyun soğumaya bırakın.500 gr. kıymaya ince doğranmış kuru soğanı, maydanoz,kimyon, karabiber,tarcin(cay kasığının ucuyla çok az ) pul biber ve tuzunu ekleyip yoğurun.Kıymanızın miktarını yumurta sayınıza göre ayarlayabilirsiniz. un ,galeta unu ve çırpılmış yumurtayı ayrı kaplara koyun,soğuyan yumurtalari önce una bulayıp sonra yaptığımız kıymalı harçla kaplayın.Bütün yumurtaları böyle hazırladıktan sonra, kıymalı yumurtaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya sonrada galeta ununa bulayıp kızartmaya başlayın. Sivi yağınızı kızdırın bunun için mümkünse derin bir tencere kullanın.kızaranları kağıt havlu serilmiş servis tabağınıza çıkarın.Değişik bir lezzet davet sofralarınız için güzel bir alternatif...
çok hoş görünüyor değişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilCok tesekkürler
SilNefissss olmuş güzel bir fikir ...
YanıtlaSilEllerine sağlık Siedacım...
Sevgiler...
Ellerine sağlık canım.. Çok lezzetli görünüyor.. Afiyetler olsun..:))
YanıtlaSilCok tesekkürler Oya ve Emel, denemenizi tavsiye edrim, cok lezzetli ve doyuru
YanıtlaSilellerine sağlık canım.. Gerçekten çok güzel.. Şu aşağıdaki fotolardan biri çerçevesiz olsa daha net ve güzel olurdu desemm..
YanıtlaSilAl işte bu da süper. Yorum bile yapamıyorum. Nasıl bir damak lezzeti ve görüntüdür bu. Ellerine sağlık. :))
YanıtlaSilEllerine saglik cnm harika lezzwtli görünüyor gercekten misafir sofralari icin harika
YanıtlaSil