Kafkas mutfağından yine çok güzel bir lezzet
Ic harc malzemeleri ve yapılışı :
1 kilo patates 2-3 tane orta boy sogan ,(250 gramin yarisi ) yarim paket tereyag, tuz ,pul biber,kırmızı biber
Haşlanmış patatesleri ezdikten sonra soğanları ince ince doğrayın tere yagda soganlar pembeleşene kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanları ezilmiş patateslere ekleyip tuzunu kara biberinide ekleyip güzelce karıştırın ,soğanların tadi patatese gecsin.Açma islemine baslamadan önce ic harcinizi hazirlayinki sogusun.
1 kilo un
1 yumurta
tuz ,su
Bu malzemelerle manti hamuru kıvamında hamur yapılır.Bezelere ayirin, açabildiğimiz kadar ince açın,ve bir bardak yardımıyla daireler kesin
Kestiğiniz dairelere yeteri kadar patatesten koyup balık sirti seklinde örün,bu islemi yapmak biraz zor gibi bilmeyenler ASAGIDAKI VIDEO LINKINDEN BAKABILIRLER
1. sekil kapatma
2. sekil kapatma
bu sekil genelde peynirli yapılınca yapılır
Kapatma islemi bittikten sonra tipki mantıda olduğu gibi kaynayan tuzlu suyun içinde 5 dakika kadar haşlanır,siz yinede pişip pişmediğini kontrol edin.Pisen hamurlarınızı bir kevgir yardımıyla servis yapacağınız tepsiye çıkarın,çok küçük tepsiye çıkarırsanız,hamurlarınız yapışır.Üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yag gezdirin,sıcak olarak servis yapin.
Sosu için : Dövülmüş sarımsakların üzerine kızdırdığınız biberli tereyagdan döküp, çok azda hamuru haşladığınız sudan ekleyebilirsiniz.Bu yemek servis yapılmaz, herkes ayni tepsiden ortadaki sosuna batırarak yer, böyle daha tatlı olur :)
muhtesem bir lezzet!!!!
YanıtlaSilAmanınn amann:-))
YanıtlaSilBu nasil bir lezzettir ellerindert görmesin siedam
YanıtlaSilÇok emek etmişsiniz. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil