1su bardagi misir irmigi
2 Türk kahve fincani üzüm pekmezini irmigi ölctügümüz bardaga dökün üzerini dolacak kadar suyla doldurun ve iyice karistirin ve bir büyük cay bardagi toz seker
250 gr. Tereyagda irmigi pembelesene kadar kavurun, sürekli karistirin kokusundan anlarsiniz zaten kivaminin oldugunu
Kavrulan irmige toz sekerinizi ekleyin 2 dakika daha kavurun.
Pekmezli suyu ve bir su bardagida normal suyu ekleyin karistirin ve tencerenizin kapagini kapatip ocagin altini azaltin 10 dakika sonra ocagi kapatin ve 30 dakika demlenmeye birakin
Servis tabagina aldiginiz helvalarinizin üzerine 1 tatli kasigi pekmez koyarak yaninda dondurma ile servis yapin
Afiyet olsun...
OF OF HARİKA OLMUŞ. ELLERİNE SAĞLIK :)))))
YanıtlaSilmerhaba elinize sağlık harika görünüyor çok da severimmm
YanıtlaSilsevgiler
bu irmiği nerde bulacağız canım. Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok iştah açıcı ve nefis görünüyor..pekmezli daha bir leziz.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilNefis görünüyor canım helvaya bayılırım…
YanıtlaSilPekmezli hiç denemedim ama pekmeze bayılırım demek oluyorki helva on numara beşyıldiz…
Afiyetler olsun Siedacım sevgiler...
senin de kıymetini bilmeyen olursa bize haber ver tamam mı ?
YanıtlaSilanladın sen onuuu :))
Hepinizede cok tesekkürler iyiki varsiniz, Susam ablacim selamini söylerim :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.. Mısır irmiği hiç duymadım.. Bizim irmiklerden farkı varmı..:)) afiyetler olsun..
YanıtlaSilBen italyan marketinden aldim ,biraz tadi farkli, onlar bu irmigi polenta icin kullaniyorlar.
YanıtlaSilÇok değişik, çok hoşuma gitti bu tarif, nefiste görünüyor eklerine sağlık, Kolay ve Pratik sevgiler
YanıtlaSilHmm nefis olmuş Siedam...Ellerine Sağlık
YanıtlaSilNefis olmuş Siedan...Ellerine Sağlık
YanıtlaSilHmm nefis olmuş Siedam...Ellerine Sağlık
YanıtlaSilHmm nefis olmuş Siedam...Ellerine Sağlık
YanıtlaSilVay hiç duymamıştım. Farklı ve güzel bir fikir. Ellerine sağlık canım. :)
YanıtlaSilNefis olmus siedam ellerine saglik canim benim
YanıtlaSil