Ölcülerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz bu ölcü 6-7 kisilik
Öncelikle 1 tane tüm tavuk,tuz, tane karabiber ve defne yapragiyla haslanir.Defne yapragi ve tane karabiber koymasanizda olur,baska sevdiginiz baharatta koyabilirsiniz.Haslanan tavuk büyük parcalar halinde didikleyin.
1 adet kuru sogan
2 havuc
1 adet yesil biber
Hepsi küp seklinde dogranip hazirlanir
3 bardak pirinc
4 bardak tavuk suyu
1/2 bardak su
1 avuc kabuklari soyulmus badem
2 yemek kasigi kuru üzüm
2 yemek kasigi tereyagi eritin azda sivi yag ekleyin dogradiginiz havuc, sogan ve biberi soganlar hafif sararana kadar kavurun, 20 dakika sicak suda islatip yikadiginiz pirinclerinizi ekledikten sonra pirincler seffaf olana kadar kavurun. 1 cay kasigi tarcin ve kasigin ucunda zerdacal ekleyin ve tavuk suyunuda ekleyip tuzunu kontrol edin .ben hic tuz eklemedim .Cünkü tavuk suyumum tuzu yeterliydi.Tavuk cigerleri eger varsa onlarida ekleyip kaynamaya baslar baslamaz ocaginizin altini kapatin.Pirinclerin pisme süreleri ve su cekme oranlari farkli olabilir.Pisip pismedigini kontrol edin.
2 bardak un ,1 yumurta,tuz,kasigin ucunda kabartma tozu ve süt ekleyerek kulak memesi yumusakliginda hamur yapin.hamurunuzu ince acip seritler kesin ve tereyagla yaglanmis cam firin kabi veya herhangi firina dayanikli tepsinize sepet yapar gibi yerlestirin.
Her tarafina dösediginiz hamurlarin biraz kabin disina tasmasi gerekiyor,resimdeki gibi...acikta kalan kisimlara soyulmus bademleri dizin.Üstüne didiklediginiz tavuk etlerini dizdikten sonra pisirdiginiz ic pilavinizi kabiniza yerlestirin.
kalan tavuklarida üzerine dizin ve sarkan hamurlari üzerine kapatin. Ortada kalan bos kismin üzerini kapatacak büyüklükte hamuru acip yerlestirin.Üstünü süslemek sizin zevkinize ve hayal gücünüze kalmis.
Üzerine yumurta sarisi sürüp 220 derecede üzeri kizarana kadar pisirin.
ellerine saglikk siedamm süperr olmusss <3
YanıtlaSilgerçek bir şaheser ellerine sağlık sieda :))
YanıtlaSilçok şık bir sunum ve muhteşem bir lezzet ellerine sağlık Siedacım, sizin evdekiler çok şanslı... :) Nazo..
YanıtlaSilÇok emekli ama sunum harika. Eminim lezzeti de öyledir. Bayıldım. İlk fırsatta denemeye çalışacağım. Ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSilCok tesekkürler,yorumlariniz beni cok mutlu etti
YanıtlaSilÇokkk beğendimmm..:)) Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilbu nasıl bir güzelliktir böyle tebrikler becerikli kadın ama yemeden bırakma bitirmesinler hemen :) ayrıca bu seramik tencerelerde silikon kaşık kullanmak gerekli :)))))))))))))))))))
YanıtlaSilCok tesekkürler, yok inat ettim yemeyi düsünmüyorum :)) silikon kasigim yok ;( en kisa zamanda alirim
Silsüpppppperr olmuş. EMEKLERİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSileline sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilsüsleme ve servis şahane..çok büyük emek var..muhteşem görünüyor..ellerinize,emeklerinize sağlık..
YanıtlaSilSiedacım harika olmuş ellerine emeğine sağlık canım
YanıtlaSilnakış gibi işlenmiş adeta.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSil