Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

12 Mart 2014 Çarşamba

PERDE PiLAVI

Ölcülerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz bu ölcü 6-7 kisilik
Öncelikle 1 tane tüm tavuk,tuz, tane karabiber ve defne yapragiyla haslanir.Defne yapragi ve tane karabiber koymasanizda olur,baska sevdiginiz baharatta koyabilirsiniz.Haslanan tavuk büyük parcalar halinde didikleyin.

1 adet kuru sogan
2 havuc
1 adet yesil biber
Hepsi küp seklinde dogranip hazirlanir
3 bardak pirinc
4 bardak tavuk suyu
1/2 bardak su
1 avuc kabuklari soyulmus badem
2 yemek kasigi kuru üzüm

2 yemek kasigi tereyagi eritin azda sivi yag ekleyin dogradiginiz havuc, sogan ve biberi  soganlar hafif sararana kadar kavurun, 20 dakika sicak suda islatip yikadiginiz pirinclerinizi ekledikten sonra pirincler seffaf olana kadar kavurun. 1 cay kasigi tarcin ve kasigin ucunda zerdacal ekleyin ve tavuk suyunuda ekleyip tuzunu kontrol edin .ben hic tuz eklemedim .Cünkü tavuk suyumum tuzu yeterliydi.Tavuk cigerleri eger varsa onlarida ekleyip kaynamaya baslar baslamaz  ocaginizin altini kapatin.Pirinclerin pisme süreleri  ve su cekme oranlari farkli olabilir.Pisip pismedigini kontrol edin.

2 bardak un ,1 yumurta,tuz,kasigin ucunda kabartma tozu ve süt ekleyerek kulak memesi yumusakliginda hamur yapin.hamurunuzu ince acip seritler kesin ve tereyagla yaglanmis cam firin kabi veya herhangi firina dayanikli tepsinize sepet yapar gibi yerlestirin.
Her tarafina dösediginiz hamurlarin biraz kabin disina tasmasi gerekiyor,resimdeki gibi...acikta kalan kisimlara soyulmus bademleri dizin.Üstüne didiklediginiz tavuk etlerini dizdikten sonra pisirdiginiz ic pilavinizi kabiniza yerlestirin.

 kalan tavuklarida üzerine dizin ve sarkan hamurlari üzerine kapatin. Ortada kalan bos kismin üzerini kapatacak büyüklükte hamuru acip yerlestirin.Üstünü süslemek sizin zevkinize ve hayal gücünüze kalmis.

Üzerine yumurta sarisi sürüp 220 derecede üzeri kizarana kadar pisirin.





13 yorum:

  1. ellerine saglikk siedamm süperr olmusss <3

    YanıtlaSil
  2. gerçek bir şaheser ellerine sağlık sieda :))

    YanıtlaSil
  3. çok şık bir sunum ve muhteşem bir lezzet ellerine sağlık Siedacım, sizin evdekiler çok şanslı... :) Nazo..

    YanıtlaSil
  4. Çok emekli ama sunum harika. Eminim lezzeti de öyledir. Bayıldım. İlk fırsatta denemeye çalışacağım. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  5. Cok tesekkürler,yorumlariniz beni cok mutlu etti

    YanıtlaSil
  6. Çokkk beğendimmm..:)) Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. bu nasıl bir güzelliktir böyle tebrikler becerikli kadın ama yemeden bırakma bitirmesinler hemen :) ayrıca bu seramik tencerelerde silikon kaşık kullanmak gerekli :)))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkürler, yok inat ettim yemeyi düsünmüyorum :)) silikon kasigim yok ;( en kisa zamanda alirim

      Sil
  8. süpppppperr olmuş. EMEKLERİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. süsleme ve servis şahane..çok büyük emek var..muhteşem görünüyor..ellerinize,emeklerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Siedacım harika olmuş ellerine emeğine sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. nakış gibi işlenmiş adeta.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.