1 su bardağı ince bulgur
3 dis dövülmüş sarımsak
3 adet sogan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
su
Tuz, karabiber,nane,pul biber,reyhan, maydanoz
tüm malzemeleri karıştırın. 1,5-2 su bardağı suyuda ekleyin. Tuzun miktarını yapraginizin tuzuna göre ayarlayın, ben hic tuz koymuyorum. Resimlerde görüldüğü şekilde sarin. Etli sarmayı mümkün olduğu kadar küçük sarin, zeytinyağlıda olduğu gibi uzun ince olmasın. Tencerenin altına kemikli etlerinizi yerleştirin, üzerinde et olmasa bile kemik sarmaya ayri bir tat verir.Yaprak sarmalarınızı gelisi güzel tencereye atin.Zeytinyağlı sarmadaki gibi dizmenize gerek yok :) Sarma islemi bittikten sonra sarmaların üzerine tabak veya dolma taşı denilen mutfak gerecini kullanın.Üzerine suyunu ekleyin ve kaynadıktan sonra orta hararetli ısıda 1-1,5 saat pisirin.Altini kapattıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyag ve az sivi yag karışımında 1 adet küp doğranmış soğanı pembeleştirin. yarim yemek kaşığı salcayida ekleyin kavurun, yarim cay bardağı su ekleyerek biraz acin. Pisen sarmalarınızın üzerine döküp kapağını kapatın, sıcak servis yapın.
Dolma taşı
off off olsad ayesem. harika. g+
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefiss bir lezzet bu, yılar önce Amasyalı komşum getirmişti bu sarmalardan ilk kez o zaman tatmıştım ve bayılmıştım...:)
YanıtlaSilHarika bir lezzet kokusu bizim eve kadar geldi ellerin dert görmesin
YanıtlaSil