1,5 litre süt
1,5 su bardağı seker
2 yemek kaşığı gül suyu
1 paket Güllaç
Ceviz ve fistik
Sütünüzü kaynattıktan sonra sekeri ekleyip erimesini sağlayın.Hafif ilisin diye bekleyin. Tepsinize güllaç yaprağını bir kat yerleştirip bir kepce süt dökün. 5 kat olunca çekilmiş cevizi serpin tekrar 5 kat daha dizin. Ayni islemi bütün yapraklar bitene kadar yapin en son kata gelince süte 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyin, üzerine dökün ve yesil fıstıkla cevizle süsleyin. Artan iki güllaç yapraginida minik kaseleri kalıp olarak kullanarak yaptım böyle daha hoşuma gitti, hem servisi kolay hemde görüntüsü daha güzel oldu.
2 saat buzdolabında kaldıktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyip servis yapin.
ramazanın olmazsa olmazı :) ellerine sağlık canım hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSil