Hem soğuk hem sıcak yapabileceğiniz güzel bir çorba
1 Su bardağı yesil mercimeği haşlayın 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip 8- 10 bardakta su ekleyip kaynayınca 1 su bardağı elde minik küp gibi kesilmiş erişteyi veya yıldız şehriyeyi ekleyin yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Eğer soğuk çorba isterseniz, bu şekilde soğumaya bırakın. 2 dis ezilmis sarımsağı yoğurtla beraber karıştırıp Hafif ilikken yoğurdu yavaş yavaş karıştırın. Üzerine siviyagda kavurduğunuz yesil nane ilave edilir.Sokaraç yapılır yani kısacası :) ( sivas ve tokat yörelerinde çorbaların üzerine dökülen soslara verilen isim )
Sıcak çorba istiyorsanız : Çorbaya terbiye yapılır bunun için 1 yumurta ,1 yemek kaşığı un ve büyük bir su bardağı dolusu yoğurt iyice çırpılır ve corbayaya eklenip bir tasim kaynatılır, Çorbanın kesilmemesine dikkat edin. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip nane ve pul biber ekleyip sokaraçını yapin. Sıcak olarak servis yapin.
Çok güzel bir çorba, elinize sağlık.
YanıtlaSil