Kaşar peynirinin yapımı teleme elde edilene kadar beyaz peynir yapımıyla aynı, beyaz peynir yapımı için burdan bakabilirsiniz.
Kaşar peyniri elde etmek için beyaz peynirin sıcak suda yumuşatılması gerekiyor.
Kaşar peyniri yapmak için beyaz peynirimiz tam kıvamına gelmiş. Ayrıntılara burdan bakabilirsiniz.
Bu sefer büyük kalıplar yerine 4-5 tane küçük kalıp kullandım tek farkı bu :)
Sıcak suda erittiğimiz peynirin suyunu çıkarmak için hamur yoğurur gibi yoğurdum.Sonra kalıplara bastırıp yarim saat öylece bıraktım. Sertleşen peyniri kalıptan çıkardım.Peynir olgunlaştıkça tadı daha da güzel oluyor.
Tuzla ovalayıp buzdolabına kaldırdım.3-5 gün boyunca alt -üst ederek bu islemi tekrarladım.5. günden sonra üzerine ıslak bezle sardım ,kabuk bağlamasını önlemek için bu islemi yapmak lazım.Bekleme süresi uzadıkça lezzeti artıyor.Afiyet olsun.
tebrik ederim.çok çok güzell..g+
YanıtlaSilSalamura yapılmış keçi peynirinden de yapılır mı?
YanıtlaSilKeci peynirinden hic yapmadim ama tavada bir porsiyon deneyin eger sünme oluyorsa ondanda olur neden olmasin
SilHamarat ve marifetli hanım...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
Sanırım benim gibi beklemekten sıkılan birinin yapamayacağı bir lezzet...
Afiyetler olsun...
Gercekten harika ellerinize saglik...
YanıtlaSilEllerine sağlık sieda abla çok güzel bir tarif.
YanıtlaSil