3 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 cay kaşığı sirke
1 fiske tuz
1 cay bardağı toz seker
un
Yarim paket maya 20 gr.
mısır nişastası
findikli çikolatalı draje
Kızartmak için Yarım litre yağ
Erik marmeladı
YAPILIŞI:
Yumurta, seker,süt,sirke ve mayayı yoğurma kabına alin ve maya eriyene kadar karıştırın.Unu ekleyin tuz ve kabartma tozunuda unun üzerine dökün yavaş yavaş kenardan un alarak yoğurun, kulak memesi kıvamında olana dek un ekleyin. 10 dakika dinlendirin.Dinlenen hamuru 10 eşit parcaya ayirin.her parçayı tabak büyüklüğünde acip nişasta ve un karışımından serpin.10 bezenin hepsini üst üste koyup merdane yardımıyla açın çok ince olmasın,kalında olmasın.Büyük bir bardakla kesip içine bir tane findikli draje koyup uçlarını güzelce birleştirip makasla kesip sekil verin. İyi kapatın yoksa açılma olur.Yagda kızartın sonra ortalarına marmelat koyun. Bu şekilde milföy hamurdan da yapılır. Hamurların içine lokumuda denedim ama hic güzel bir tadı olmadı :)
Ne güzel olmuş ellinize sağlık...
YanıtlaSilNefiss ellerine sağlık canım,
YanıtlaSilmaşallah sana ne diyeyim ben tü tüü
YanıtlaSilmantı gibi katlayıp makasla kestin bir güzel oynamışsın hamurla becerikli ellerin dert görmesin g +